Als projectleider fysieke leefomgeving en ervaren beleidsadviseur ben ik in staat om door mijn kennis, daadkracht en overtuiging de organisatie te adviseren op het gebied van gebiedsontwikkeling en fysieke leefomgeving. Vanuit mijn brede interesse verdiep ik me graag in nieuwe aspecten. Ik ben dan ook in staat om nieuwe zaken en omgevingen snel eigen te maken en word juist enthousiast van projecten die 'anders zijn dan anders', of juist een bijzondere kijk op het geheel vragen om een stap voorwaarts te maken. Vanuit deze intrinsieke nieuwsgierigheid heb ik mij bijvoorbeeld volledig gestort in tunnelrenovaties, tunnelveiligheid en het bestuurlijke proces om te komen tot aantoonbaar veilige openstelling ervan, zonder enige specifieke voorkennis erover...
Wat mij hierbij hielp? Mijn jarenlange ervaring bij lokale overheden en in verschillende rollen in het fysieke domein: van beleidsadviseur tot teamleider en van het ontrafelen van handhavingsdossiers tot projectleider gebiedsontwikkeling. Als een rode door draad door al deze functies loopt voor mij vooral het uitgaan van de factor "Mens" op projectleiding. Wij zijn als projectleiders zó getraind om op de beheersaspecten van projectmatig werken te sturen, dat het risico ontstaat dat de invloed van actoren (als persoon) buiten beeld raakt.
De menselijke kant van projecten:
Juist mensen maken het verschil! Ik maak graag gebruik van mijn creativiteit en het vinden van de best passende samenwerkingsvormen waarin iedere deelnemer kán doen waar hij/zij goed in is. Binnen mijn werk vind ik het belangrijk om mensen te binden en mee te nemen in een gezamenlijk resultaat. Het creëren van juist die omstandigheden waarbij mensen en experts kunnen excelleren geeft mij de voldoening om te komen tot resultaat: gezamenlijk vruchten plukken!
Voor iedere projectleider staat uiteraard het managen van de projectbeheersingsaspecten centraal. Echter, ik ben ervan overtuigd dat het juist het onmeetbare, de factor Mens, doorslaggevend is voor de projectsuccessen!